Canlis, Seattle, 11/9/19

IMG_3315
entrance

Canlis is a large place on a hill overlooking Seattle.  The interior and view from the windows is spectacular.  The interior is filled with stone and wood with windows along many sides to enjoy the view.  The tables are on different levels so all can look out.  The well spaced good sized tables are covered with white clothes and matching napkins.  Lighting is lowered and live piano music is in the background.  The piano is in the bar which is the first part of the building and short barriers provide privacy as well as good sound dampening, but the lovely sounds surrounds all.  The menu is a fixed price for 4 course with a 20% service charge added to all bills.  Each of the 4 courses has 5 choices.  Service was excellent, attentive without being intrusive and the meal pacing was good – not too fast or too slow.  Portion control was also good. Continue reading